Review Saal-Digitaal Nederland wanddecoratie

Via Instagram kwam ik in aanraking met de aanbieding van Saal-Digitaal om een wanddecoratie te testen. Ik had net een mooie foto van de Posbank gemaakt dus de keuze was snel gemaakt. Net als vele andere websites heeft Saal-Digitaal een ruim aanbod aan producten variërend van kaarten, (foto)boeken tot aan prints en wandecoratie. Ook binnen de wanddecoratie is er veel keuze aan materialen en eindafwerking. Mijn keuze was al snel gevallen op de standaard Alu-Dibond. Ik zat nog te twijfelen aan de GalleryPrint uitvoering maar de flink hogere prijs zou het mij niet waard zijn geweest.

 

Bestelprocedure

Bij Saal-Digitaal kan je op twee verschillende manieren je producten bestellen, via de website of via een programma dat je kan downloaden. Ik heb voor de laatste optie gekozen, maar zodra ik het wilde installeren bleef hij hangen in het installatieproces. Een nieuwe download en het opnieuw opstarten van de laptop kon het probleem niet verhelpen. Een dag later ging het wel goed en kon ik het zonder problemen installeren en gebruiken. Tijdens het schrijven van dit review probeer ik het nogmaals en weer loop ik tegen hetzelfde probleem aan en dat ik vind best wel een groot probleem. Eenmaal opgestart loopt alles soepel en heb ik makkelijk en snel het product gekozen (Alu-Dibond, 60x40cm) en de foto ingeladen. Daarna kan je kiezen tussen drie verschillende ophangsystemen waarbij je ook kan zien hoe het eruit ziet, erg handig. Ik heb uiteindelijk voor het standaard ophangsysteem gekozen. Het betalen kan niet via iDeal, maar gelukkig wel via Paypal wat net zo makkelijk gaat.

Levering

Na de maximale levertijd van 7 werkdagen werd product geleverd. Het geheel was zeer goed verpakt met (antikras)folie, plastic en dik karton waardoor het geheel tegen een stootje kan (zie deukje in karton op de foto). Eenmaal uitgepakt was er een simpele maar duidelijke beschrijving over het bevestigen van het ophangsysteem.

 

Kwaliteit

Over de kwaliteit kan ik kort zijn, want die vind ik zeer goed. Het geheel is erg stevig (3mm dik) en de foto is in de matte uitvoering echt mooi afgewerkt.

cof

cof

De matte uitvoering zorgt ervoor dat er geen spiegelingen optreedt in tegenlicht, maar dat kan soms weleens ten koste gaan van de details en scherpte. Maar nu niet, want de details (zie uitvergroting boom en heide) zijn nog gewoon heel goed te zien zonder scherpteverlies.

Geen vervelende spiegeling
Geen vervelende spiegeling

cof

cof
Goede details en scherpte (alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt met de Huawei P9)

 

Conclusie

Afgezien van de bestelprocedure ben ik zeer tevreden over levering, verpakking en kwaliteit van dit product van Saal-Digitaal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s